#Schrijfsels


Wie ben ik:

Ik ben in Oss geboren (1983) en opgegroeid in de Ruwaard. Na het Maaslandcollege ben ik Omgangskunde gaan studeren. Sinds 2014 woon ik in Megen met mijn man Pieter, dochter Robin (5) en zoon Mees (3)! Ik ben de afgelopen jaren Dorpsraadlid geweest. Daarnaast ben ik een van de initiatiefnemers en voorzitter van de Natuurspeeltuin Megen. Ook zit ik in een werkgroep voor het vergroenen van het schoolplein. Ik ben een ‘no-nonsense’ doener met hart voor de dingen die ik doe. Ik geloof in de kracht van (lokaal) verbinden! De VDG is voor mij het middel om mij actief sociaal-maatschappelijk in te zetten. Sinds 2018 raadslid in gemeente Oss voor de VDG.

Hieronder een plek om soms mijn gedachten kwijt te kunnen. Mijn persoonlijke verwondering, bewondering en ervaringen te kunnen delen..x.

12-09-2019

Soms doe je iets buiten je comfort zone.

Iets nieuws, iets anders.

Met heel wat mensen hebben wij de #kinderroute voor natuurspeeltuin Megen vorm gegeven.

Dank aan ieder die een bijdrage heeft geleverd.

En ik, ik mocht de verhaaltjes schrijven.
Een spannende eer..want ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.

Zo werden het verhaaltjes waarin Muis telkens een nieuw vriendje ontmoet. En een versie voor wat oudere kinderen om in gesprek te gaan over de thema’s.

 

Een spontaan bezoek. #opbezoekbij de #Maalderij #Dagbesteding #Haren

Bezoek aan de dagbesteding voor ouderen, in #Haren.
Via Facebook zag ik een te gekke crowdfunding voor een duofiets.
Door inzet van velen (met dank aan de sponsoren, de inzet van de mensen zelf en andere betrokkenen) is het gelukt om het benodigde bedrag voor de duofiets bijeen te krijgen.
(Er zelfs een bokswedstrijd georganiseerd waarbij de opbrengst ten goede kwam aan de aanschaf van de duofiets.)

Ik was er nog nooit geweest, en was wel benieuwd. Van Paula mocht ik letterlijk een kijkje in de keuken 😉 en op locatie kijken.

Een warm welkom door een kwispelende viervoeter. Paula en Jet waren al druk met de voorbereiding voor de komst van de gasten.

Een vriendelijke kleurrijke gedekte tafel stond al klaar. De buitenstoelen werden klaargezet aangezien het zonnetje zich ook nog zal laten zien.

De rondleiding neemt mij mee door de keuken, een extra rustig plekje aan het raam. Van de #hobbykamer via de #relaxkamer naar de #klusschuur om vervolgens uit te komen in de grote keuken.

Vanaf de buitenkant had ik het niet zo groot ingeschat, wat een variëteit aan hoekjes en plekken waar je kunt zijn.

Je kijkt uit op de dieren aan de overkant. De mensen kunnen de dieren en de tuin ook bezoeken.

Alles ademt rust en huiselijkheid uit.
Dit komt ook overeen met de mensen die binnenkomen en zich heerlijk thuis lijken te voelen.

De gesprekken gaan over vanalles, sommige mengen zich in het gesprek andere lijken stil te genieten van de aanwezigheid. Allen lijken ze te genieten van de roze koek.

Uit de verhalen begrijp ik dat sommige ervoor kiezen om een stukje te gaan wandelen. Andere zullen helpen bij het bereiden van de warme maaltijd. Sommige zullen vanmiddag hun ogen even dicht doen in de relaxstoelen om uit te rusten.

Een plekje waar niks moet, maar waar je samen kan zijn. Waar aandacht is voor jou en voor elkaar. Wat leuk dat ik een keer binnen mocht kijken.

https://www.facebook.com/demaalderijharen/
https://harendagbesteding.nl/

Dank Paula!

 

 

#Karakterfaculteit #DOME X #Opbezoekbij

Afgelopen vrijdag ging ik op bezoek bij Dome X om kennis te maken met Angelique van Ravensteijn.

Een #inspirerend gesprek over het ontstaan van de KarakterFaculteit , de visie, over hun missie en het verloop tot nu toe.

De oprichters (Angelique van Ravensteijn en Mireille Claessens) zijn beide al jaren bekend met het #ondernemerschap, maar dankzij de #voucher van de kracht van New business een vliegende start hebben kunnen maken.

De KarakterFaculteit heeft met hun unieke concept een vooruitstrevende methode te pakken met het oog op #persoonlijke groei van ondernemers. Met als resultaat een bedrijf dat meer in zijn kracht komt en met een beter #bedrijfsresultaat
Ze geven niet alleen adviezen, maar maken ook groeiplannen.

Zij verzorgen #trajecten om samen met bedrijven hun medewerkers te begeleiden naar #duurzame inzetbaarheid, volgens de regels van het #ESF (Europees Sociaal Fonds). Daarin zijn ze uniek.

Blij dat zij dit gedaan hebben.
Want de KarakterFaculteit groeit zelf hard, maar laat ook zeker anderen groeien.

Dank voor het leuke gesprek Angelique Van Ravensteijn De Veer

http://www.karakterfaculteit.nl

Reactie  columnPolitiek Oss

Beste Laura,

Ik ben het met je eens. Wat zou het mooi zijn om de grote mensen tevens meer bij de politiek te betrekken.
Je kunt erover schrijven om het te melden, maar misschien kun je er ook over schrijven met een oproep.
Misschien zou het Brabants Dagblad of jullie de journalisten zelf hier ook een mooie rol in kunnen spelen.
Uitleggen hoe een besluit precies tot stand komt, inzoomen op het werk achter het raadslid of college. Vrouwen in de politiek eens uitlichten. Of vragen waar mensen benieuwd naar zijn als het gaat om de Osse politieke, de gemeente?
Mede een oproep doen aan inwoners  hoe we politiek dichtbij bij de mensen kunnen brengen. Samen weten we meer, dan alleen.
Je had kunnen benoemen dat het de eerste avond was dat er gewerkt werd met o.a. een beperkte spreektijd, ook om te onderzoeken hoe het gesprek en debat beter kan.
Elke avond is ook vanuit thuis te volgen.
Nu beweer ik niet dat het kijkerspubliek hoog zal zijn, maar was een mooie kans om dit te benoemen.
Hadden we misschien de betrokkenheid van de volwassen alweer wat kunnen vergroten.
Naast de jongerenraad waren er ook andere mooie voorstellen voor de kadernota vanuit de diverse partijen.
Er was een gesprek over wat er beter kan, en welke voorstellen hierbij kunnen helpen. Ook mooi dat er behoorlijk tevreden teruggekeken werd op de eerste periode. Wellicht heb je het één en ander niet opgevangen omdat je meer aandacht had voor zaken die er minder toe doen? Maar gelukkig is het terug te kijken.
Naast jongerenraad is het ook goed om de jeugdraad even te benoemen.
Want het is van en voor iedereen, van jong tot oud, en niemand ‘ is politiek.’
Politiek is enkel een systeem, de inbreng zullen we met zijn allen moeten maken.
En veel mensen denken dat politiek een ver van hun bedshow is, maar het gaat voor een groot deel wel om de eigen leefomgeving. Wat zou het mooi zijn aan dit besef bij te dragen, zorgen voor een grotere betrokkenheid.
De manier waarop je schrijft geeft altijd sturing aan een verhaal. Niet alleen aan het verhaal, je geeft iets aandacht en het groeit. De kracht van de ‘pen’ en de woorden. Laten we gaan voor positiviteit in plaats van focus op de zaken die niet gaan over de inhoud.
Kansen zien, kansen pakken.
Ik denk graag mee hoe we een oproep kunnen doen om eens met allerlei mensen na te denken hoe we politiek dichterbij kunnen krijgen.
Niet alleen erover schrijven, maar er ook wat mee doen.
Ik zet mij hier graag voor in.
Samen oppakken? 💪
 #politiekdichtbij #kamsenzienkansenpakken

Hoezo ruim jij vuil op van een ander?

Wat ben je aan het doen? Waarom doe jij dit?

Dit zijn de vragen die ik krijg als ik wel eens vuil aan het rapen langs de kant van de weg. Waarom iets opruimen van een ander? Nee, ik heb geen taakstraf;)

Voor mij is het simpel, gewoon om het goede voorbeeld proberen te geven en mensen met wat bewuster te maken. En hierdoor hopelijk afval in de toekomst te voorkomen. Ik kan mij ook ontzettend storen aan afval langs de weg om in natuurgebieden.

Zo ben ik ook Rivier Afval Onderzoeker geworden voor Schone Rivieren. Twee keer per jaar onderzoek ik een stuk grond langs de Maas in Megen op afval, om zo te kijken waar het vandaan komt en hoe het wellicht voorkomen kan worden.

Er zijn heel wat stille rapers in Megen waarvan ik weet dat deze ook ‘gewoon’ mee vuil rapen tijden bijvoorbeeld het uitlaten van de hond. Prachtig dat mensen zich terecht verantwoordelijk voelen voor de wereld waarin we leven, maar er dan ook écht iets aan doen👍

Kenjij ook van die kanjers?

Mijn dochter (5,) is een trotse Mikmakker. Een mooi programma vanuit de gemeente Oss voor kinderen die ook voor bewustwording zorgt dat het niet normaal is om vuil zomaar langs de weg te gooien, het belangrijk is om afval te voorkomen en dat het goed is voor mens en dier om het op te ruimen.

En zoals ik soms mopperend haar kamer mee opruim, om haar wat aan te leren.Ruimen we samen wel eens afval op, om zo anderen mensen hopelijk wat bewuster te maken.

Heb ik al gezegd dat het naast dat het bijdraagt aan een betere wereld, ook gezond is. Vaak loop je hele stukken, en samen met het bukken en rapen is het al snel een hele oefening;)

Meedoen? Op 23 maart is het landelijke opschoondag en zijn er heel wat initiatieven waarbij je mee kan prikken 😉www.landschapsbeheer-oss.nlVanuit de natuurspeeltuin Megen zullen we ook een startpunt zijn voor het opruimen.

Wat vind ik het fijn dat ook veel scholen bezig zijn met de bewustwording rondom afval en zich hebben aangemeld voor de opschoondag. Veel kinderen en leerlingen overzien de gevolgen niet van afval wat ze op de grond gooien. Zodra ze het weten, worden ze vaak enthousiaste ambassadeurs in het voorkomen van afval. En die toekomst,  is natuurlijk prachtig vooruitzicht.

En heb je kinderen vanaf 5 jaar? Aansluiten bij de Mikmakkers is zeker een aanrader.

Samen kom je verder 😉

Zou dragen we ook allemaal weer bij aan de werelddoelen, Global Goals,  en zorgen we samen weer voor een net iets betere en netere wereld.

 

 

 

 

 

 

 

Provinciehuis bezoeken ✔️
Dan ook metéén maar lunchen met gedeputeerde #HenriSwinkels & nóg heel wat inspirerende mensen op de hoogste ⬆️verdieping ☑️

Stérk.Brabant een community voor sociaal maatschappelijke initiatieven.

Wat een fijne energie, mensen die naast #denken, #dromen ook #doen. We hadden het o.a over- netwerken – hoe kom je voorbij het hokjesdenken- Recht tot creativiteit – kracht van creëeren- inspireren- elkaar vinden – stimuleren – offline ontmoeten- lokaal- online communities

Intrinsieke motivatie, van die mensen die iets doen omdat zij vaak onvoorwaardelijk geloven in een initiatief/voorstel en dit gewoon willen doen en niet omdat ze het moeten (die dan weer vaak ook zorgen voor een mooiere en betere wereld. )

Mijn hart gaat sneller kloppen in een ruimte met mensen die willen, elkaar helpen en in alle eerlijkheid delen waar zij tegen aanlopen.
Want dan is het netwerk extra waardevol, als je de vraag durft te stellen die je hebt dan kun je er zomaar eens een antwoord op vinden.❤️

Ik was er nu niet met een concrete vraag, of vanuit een bepaald initiatief. Maar hoe fijn en leerzaam was om hierbij te mogen zijn. Ik weet Sterk Brabant nu te vinden, zij weten mij te vinden, en ik kan andere mensen en initiatieven hier ook weer op wijzen.

Ik mocht iemand mee nemen, één voorwaarde: degene moet maatschappelijk betrokken zijn.

Dus ik dacht meteen aan het inspirerende Global Goals Oss en vroeg Maartje Aarts mee.
Dat bleek een ontzettend goede keuze😉
Want de 17 werelddoelen zijn voor de hele wereld en voor alle mensen, en ook voor jou.

En zelf gereden…op de snelweg…,wat een top dag! 💪

#Gewonnenlunch #stérkBrabant #veerkracht #congres #verbinden #GlobalGoalsOss #Raadslidjessica #verbinden #provinciehuis#Uitzicht😍

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22-01-2019

De taal brengt meer dan woorden.

Meer dan 15 jaar geleden mocht ik mee op reis naar Roemenië. Mijn eerste jaar van mijn opleiding docent omgangskunde, een reis met leerlingen naar een land die ik niet kende.
Daar brachten we bezoeken aan diverse projecten. Daar waren we, toen ze volop in discussie waren/ruzie kregen. Athans dat dacht ik, door de stemverheffing en kracht van woorden.
Ik verstond er helemaal niks van, aangezien ik geen Roemeens kan verstaan.
Het bleek helemaal niet zo te zijn.
Ze waren ‘ gewoon’ in gesprek. De manier van communiceren was met wat meer passie dan dat ik gewend was, daardoor dacht ik dat ze ruzie hadden.
Dat was mijn eerste besef dat in taal ook een stuk cultuur weergeeft.
In 2015 heb ik een aanvulling gevolgd op mijn opleiding omgangskunde. Taal en rekenen was de toevoeging. Om te kunnen rekenen, worden de cijfers nu vaak uitgelegd met …TAAL. Zo vreemd is het dus niet dat schuldproblematiek vaak hand in hand gaan met laaggeletterdheid. Dus wil je echt veel mensen bereiken, kijk dan eens naar het 4-tact model. Taal is op zoveel manieren toe te passen en over te brengen.
Voor mij zit een dame, op leeftijd.
Ze is van Duitse afkomst, en woont al jaren in Antwerpen. We hebben haar een beetje geadopteerd, aangezien haar familie ver weg woont ze geen kinderen heeft en wij in de toekomst naast haar komen wonen.
De eerste keer gooide ze de deur dicht voor onze neus. Inmiddels met wat volharding zijn we vrienden, familie.
We eten regelmatig samen.
Ik kom uit Brabant, Oss en woon niet lang in België. Vlaams lijkt veel op Nederlands maar is het niet. Ook al zijn onze landen buren, het is zeker niet hetzelfde. Ik voel mij buitenlandse, terwijl ik veel van de taal wel kan verstaan.
Rika wordt dementerend. En raakt langzaam haar woorden kwijt.
Jarenlang heeft ze voor haar man gezorgd, heeft op haar (70!) Nog haar rijbewijs gehaald, en is ongelooflijk zelfstandig en vindingrijk. Langzaam raakt ze dat kwijt. Samen zoeken we naar de woorden die ze zoekt.Wij hebben niet dezelfde woorden in onze rugzak. Soms vinden we ze, soms lijken ze in de lucht te hangen en kunnen we er niet bij.
Maar dan kijken we elkaar in de ogen, en geven elkaar soms een knuffel.
En dan spreken we de taal die iedereen begrijpt van hart tot hart.
Na mijn bevalling kwam ik in een post-partumdepressie. Voordat ik dat toe kon geven was ik al even onderweg. En eenmaal bij de psycholoog, moest ik uitleggen hoe het met mij ging. Vol angst zocht ik naar woorden. Gevoelens die ik zelf woorden had gegeven. Die woorden gaven voor mij aan hoe ik mij voelde.
En tijdens die gesprekken kregen sommige gevoelens een andere woord waarmee ik ze omschreef. Samen gevonden met de psycholoog, gevoed door haar kennis en ervaring. Woorden die bijvoorbeeld positiever waren en kracht gaven.
Mees is inmiddels bijna 3. Praat al wel wat, maar is niet van het uitgebreid kletsen. Totaal tegenovergesteld van zijn zus. Robin vragen we regelmatig om even niet te praten.
Maar wat is het frustrerend voor onze kleine peuter als hij eens iets wil uitleggen, en wij kunnen er niks van maken. Vol in herhaling. 10 x blijft hij dan drammen, tot tranen toe. Hij voelt zich niet begrepen.
Als ik ergens binnenkom met mijn zachte G, geeft mijn taal al deels weg waar ik vandaan kom. Dat men er dan vanuit gaat dat ik dol ben op carnaval en bourgondisch ben ingesteld, zitten ze er niet ver naast😉
In het buitenland op vakantie voel ik mij vaak op avontuur. Ontdekken wat daar anders is, proeven van wat ik niet ken.
En raden wat bedoeld zal worden met sommige woorden.
Maar wat ben ik blij als ik weer naar huis mag, naar een plek die ik ken en waar ik grotendeels weet hoe het werkt. Een tijd woonde ik op verschillende momenten niet in Brabant. En ja als ik Guus dan hoorde zingen ‘ En dan kom je in Brabant, daar brandt nog licht’ dan liepen de tranen over mijn wangen. Hier ben ik thuis.
Taal is meer dan een verzameling woorden. Met taal kun je je uiten. Taal kan iets sterker maken of zwakker.
In taal kun je elkaar vinden. Taal en woorden zorgen ervoor mij dat ik mij thuis voel.
Ik gun iedereen een enorme woordenschat, en de wijsheid om deze op een positieve manier te gebruiken.
– Jessica

19-12-2018

IMG_20181219_003122_357.jpg

Met een glimlach kijk ik terug op afgelopen jaar💙

Dank aan de VDG en de mensen die hebben gestemd, want daardoor heb ik de kans gekregen om raadslid te worden voor de gemeente Oss.

Politiek, ik denk dat ik er niet thuis hoor.
Tot politiek een wereld waarin je wat kan bereiken als je jezelf maar niet zal verliezen. Inmiddels voel ik dat ik helemaal op mijn plek zit.

Voorheen zag ik politiek en gemeente als een containerbegrip, en misschien ook wel de naam voor alles waar ik geen grip op had. ‘ Het zal toch wel besloten worden’

Tegenwoordig zie ik bij i.i.g de Osse politiek de gezichten van mijn VDG fractieleden, mijn mede raadsleden en het college en ieder die daarin ondersteuning geeft.

Politiek heeft voor mij een gezicht gekregen, betekenis en is af van zijn vieze smaak. Want nu ik eenmaal zie en weet dat deze mensen de politiek zijn, voelt het ook zoveel méér dichterbij.En natuurlijk leer ik steeds meer bij hoe de politiek kan werken, en op welke manier wij als partij en ik daar invulling aan kan en wil geven. Want politiek is partij en persoonsgevoelig.

De kracht van lokaal, dat is wat wij als VDG zeggen.
En zo voelt het ook.
Elkaar kennen, elkaar weten te vinden en het samen oppakken.
Dat klinkt zo gewoon, maar is eigenlijk zo bijzonder.
Zonder veel poespas, vanuit eigen kracht. Ruimte voor elkaar.
Wat mooi om te zien dat veel van onze punten vanuit het VDG verkiezingsprogramma een plek hebben gekregen in het Osse beleid/ coalitieakkoord.

Onze VDG verkiezingspunten waren ook niet opgelegd, of geschreven door een aantal mensen.
Vrijwel al onze leden en andere betrokkenen dachten actief mee, en samen hebben we voor de verkiezingen het programma opgesteld. Van ‘ Het zal toch wel besloten worden’ naar wij hebben er zeker invloed op gehad.

Misschien heeft de VDG je stem wel gekregen? Of misschien heb je zelfs mijn hokje ingekleurd? Misschien heb je bewust voor een andere partij gekozen?

Onderschat nooit je invloed.
Durf je mening te geven. Maak het concreet en durf je te verwonderen.
Samen met heel veel anderen maken we Oss een stukje mooier en warmer, en daar heb jij op één of andere manier vast invloed op gehad.

Laat je sowieso weten als je iets ziet wat beter kan? Of als je je zorgen maakt.

Want er kunnen dingen veranderen, als we het gesprek met elkaar blijven voeren en elkaar weten te vinden. En ik ga en blijf ook komend jaar mijn best doen om de Osse politiek dichterbij te brengen.

Dank al voor alle waardevolle gesprekken die ik al heb mogen hebben afgelopen jaar.
Ik hoop dat jullie mij of één van de anderen weten te vinden als er iets is.

Fijne dagen, en op naar 2019!

Raadslid VDG
Jessica Keijzer Nab

#Buitenbieb #Megen #Lezenextrastimuleren

 

 

13 november op bezoek bij het sociaal team

Wat als je het even niet meer weet?

Er was een periode dat ik het zelf niet meer wist. Dat het allemaal niet meer zo vanzelfsprekend was om de dag door te komen. Als ik er nu op terug kijk, lijkt het een eeuwigheid geleden en deels kan ik mij gelukkig niet meer indenken hoe het op dat moment was. En dan was ik nog in de gelukkige situatie dat mijn situatie voor de rest goed was(  financieel, relationeel, sociaal netwerk)
Inmiddels een depressie overwonnen, flinke revalidatie ga ik dit jaar afsluiten met een enorm positief gevoel. Wat heb ik zin in het leven. Wat geniet ik van ons gezin en familie en wat ben ik blij om de energie te hebben om sociaal maatschappelijk wat te kunnen betekenen als raadslid.
Vandaag mocht ik aansluiten bij een overleg van het sociaal team. Een plek waar de hulpvragen vanuit toegang worden doorgezet om opgepakt te worden. Uiteraard ging alles anoniem, maar wat komen er een vragen/situaties binnen. Mensen die kleine en grote vragen hebben. En ook mensen die het gewoon even allemaal even niet meer weten. Wat mooi om te zien dat er dan een mooie grote groep betrokken mensen is die dit met een enorme energie oppakken. In contact en in verbinding, samen kijken wat de ander nodig heeft. Vanuit je professionele rol ‘gewoon’ voor elkaar zorgen , wat klinkt het simpel maar wat is het bijzonder om het van dichtbij te zien.
Dank dat ik mocht aanschuiven, om zo een kijkje achter de schermen te krijgen.
Zit je zelf vast, heb je vragen?
Of als iemand (uit gemeente Oss) aan jou laat weten dat ze niet weten waar ze terecht kunnen, bel dan met de gemeente Oss 140412, optie 1 – dan kan daar iedere hulp/zorg vraag gesteld worden.

 

4 november 2018

De gemeenteraad van Oss

Samen in eigen kracht.

Sommige politici gaan met modder gooien en andere doen het op andere manieren. Gelukkig zijn er ook genoeg andere manieren.💪

Uitgaan van eigen kracht lijkt mij een logisch en prachtig uitgangspunt.❤️
Ik ben dan ook blij dat ik dit regelmatig bij veel Osse raadsleden zie.
Wat kunnen we elkaar als mensen mooi aanvullen omdat we allen juist zo verschillend zijn. Scherp of subtiel. Man of vrouw, gezin of single, verweven in het lokale of zittend in het landelijke, verlegen of dominant, Soms zitten we in andere levensfases. Stad of in een buitengebied.We wonen in verschillende wijken. Jarenlange ervaring in de politiek of net begonnen. Sommige hebben een eigen zaak, anderen werken partime.
Er zijn wellicht mensen die tijd krijgen van hun werk om raadswerk te doen, er zijn mensen die alles strak moeten plannen om het voor elkaar te krijgen. Er zijn mensen die zien het raadswerk als hun werk. Er zijn grote fracties , kleine fracties.Kat uit de boom kijkers, en mensen die het voortouw nemen.
De Osse raad is behoorlijk verschillend, gelukkig! Natuurlijk kan de diversiteit altijd nog diverser😉
Want op welke manieren het ook gebracht zal worden, linksom of rechtsom😉nu in de raad zitten 37  mensen (en is heel veel inzet van burgerleden )die zich ontzettend hard inzetten voor alle mensen in Oss. En wat ze willen is helemaal niet zo verschillend, misschien in essentie willen we allemaal hetzelfde, het beste voor de mensen uit Oss. En dat beste proberen we voor elkaar te krijgen met onze eigen ervaring en persoonlijke aanpak en kwaliteiten en in de uitvoering van de drie taken die we als raadslid hebben (volksvertegenwoordiger, kaderstellend, controlerende functie).
Alleen de manier waarop, en de prioritering kan verschillen. Natuurlijk horen al die raadsleden bij een politieke partij.Landelijk of regionaal,een partij die ergens voor staat. En ook dat draag je als raadslid mee uit. Daar gaat het debat dan ook vaak over, om het goede gesprek met elkaar te hebben hoe we het beste voor de Osse bewoners kunnen bereiken.
Maar mocht je nu denken welke mensen zijn er nu allemaal voor mij/ons als Ossenaren aan het werk en wie zitten er nu nog meer in de Osse raad, naast de mensen die ik ken of voorbij zie flitsen?
Daar staan ze allemaal, en ook de manieren waarop je ze kunt bereiken.
Misschien ken je niet iedereen, en dat is helemaal niet erg. Ook raadsleden kunnen niet iedereen kennen,..
Zullen we wel zorgen dat we elkaar kunnen vinden als het nodig is?
Zolang we met elkaar in gesprek blijven zowel onderling als raadsleden als met bewoners kunnen we samen heel wat bereiken.💪
Samen vertegenwoordigen we als Osse raadsleden namens jullie de gemeenteraadOss.
Samen met jullie zijn we GemeenteOss.
Zullen we er samen iets moois van maken?

2 november 2018

We brachten de groetjes van Oss naar #schaijk en #Reek #VDG

#Beste Buren;) #postkaart

 

 

Verbinden😉
Wat leuk: mijn naam in de krant @brabants_dagblad
Als verbinder extra trots dat er een mooie samenwerking is ontstaan tussen @hooghuis & @hoessenbosch💪
Ik kom snel een keer kijken ☕
Uit ervaring weet ik dat de Singel (bouwboys) prachtige dingen kunnen maken😉
°
°
°
Niet alleen kansen zien & kansen pakken 😉in dit geval kansen creëren 💪
#raadslid_jessica
#samenkomjeverder #verbinden #Osszogeknogniet #politiekdichtbij

4 oktober 2018

Gisteren zaten we met de benen op tafel.

Niet letterlijk 😉 (er was geen tafel) maar we hadden een open gesprek als raadsleden over maar nog belangrijker met ‘ONS WELZIJN.’

In de aanloop naar deze avond en ook op deze avond kwam duidelijk naar voren dat het lastig is zicht te geven en te krijgen op wat er exact gedaan wordt en op welke manier.

Vooral als je niet met producten te maken hebt maar met mensen en processen blijft het een uitdaging om daar een strakke financiële projectmatige verantwoording over te geven die een compleet beeld schept.

Zonde eigenlijk daar waar de ‘ negatieve’ ervaringen met ons welzijn vaak en veel aandacht krijgen (terecht want dan kunnen er wellicht dingen veranderen of verbeteren) krijgen de positieve ervaringen /berichten of mooie inspirerende projecten vaak geen podium.

Gelukkig werd het een avond waarin we open het gesprek zijn aangegaan wat wij met zijn allen voor elkaar kunnen betekenen en op welke manier we aan elkaars verwachtingen kunnen doen.

We krijgen een soort 0 meting. Zullen meer inzicht krijgen op welke manieren zij vorm geven aan de doelstellingen die samen met gemeente Oss zijn opgesteld.

En uit het eigen verhaal begreep ik dat er ook inzet zal zijn op de naamsbekendheid van ons welzijn.

Niet dat het belangrijk is dat mensen weten dat het ‘ ons welzijn’  is, maar wel dat mensen weten waar ze naar toe kunnen/vragen kunnen stellen.

Daar kan iedereen dus ook jij al wat in betekenen!

Als iemand (uit gemeente Oss) aan jou laat weten dat ze niet weten waar ze terecht kunnen, laat je ze dan bellen met de gemeente Oss 140412, optie 1 – dan kan daar iedere hulp/zorg vraag gesteld worden.

Fijn dat deze avond er was.
°
°
°
#raadslid_jessica
#benenoptafel #Onswelzijn #gesprek #gemeenteraad #GemeenteOss

 

 

De kracht van samen

Gisteren keek ik samen met andere raadsleden mee met het KCC en met burgerzaken(Klant contact centrum) bij @gemeenteoss de plek waar in veel gevallen het eerste contact is vanuit burgers met de gemeente.

Wat leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen. Mijn respect groeit bij het werk dat ze doen, als je zomaar even een stukje mee krijgt van alle systemen (en dat zijn er nogal wat) en alle inhoudelijke kennis die hebben.

Natuurlijk hoeven ze (gelukkig) niet alles uit het hoofd te weten, en zorgen de systemen er mede voor dat zij ondersteund worden met relevante informatie op het moment dat ze dat nodig hebben.
Maar daar stopt het niet. Beide afdelingen zijn in veel gevallen de voordeur van onze gemeente. De plek waar de eerste indruk wordt opgedaan in de beleving over ‘ gemeente Oss’. Wat fijn dat de klantvriendelijkheid dan ook hoog in het vaandel staat, waardoor er zo wordt gezorgd voor een warm welkom.Hier werken ze niet puur vanuit een script maar vanuit de mens.

En het gaat verder. Het actief stimuleren en meedenken over verbeteringen die dienend kunnen zijn in het beantwoorden van vragen of dienen van mensen, het continu trainen van medewerkers en het blijven bekijken van hoe systemen en samenwerkingen ook buiten de eigen afdeling efficiënter kunnen.
Veel hebben we het over ‘ontschotten’. Hier lijken in iedergeval mensen te zitten die de ‘ kracht van samen’ begrijpen.
Zullen we afspreken als je opmerkingen hebt over hoe je te woord gestaan/geholpen wordt door één van beide afdelingen (of als tips hebt) dit even bij ze meld. Want dat nemen ze zeker serieus (en kan ze alleen maar helpen) en dat heb ik gezien.

Dank voor de gastvrijheid van beide afdelingen!
°
°
°
#raadslid_jessica
#KCC #Burgerzaken #Oss #GemeenteOss

 

#ZomerRaad

Afgelopen twee dagen zat ik in de #ZomerRaad in @gemeenteoss van ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat en Nederlandse Vereniging voor Raadsleden
Wat leuke inspirerende workshops en weer hoop leuke mensen mogen ontmoeten ❤👍
°
°
°
#altijdblijvenleren #Raadslid_jessica #politiek #raadslid #meervrouwenindepolitiek
#debat #media  #burgerparticipatie  #instrumenten als raadslid #leerzaam #Oss

 

 

 

 

#indrukwekkend #ervaringsdeskundige #confronterend
Werkbezoek als #raadslid #VDG #gemeenteOss aan @SMOVerdihuis en werksessie structurele overlastgevers.
Wat een #complexiteit en wat heb je veel factoren die meespelen.
Goed georganiseerd, en goed om een keer echt binnen te kijken en met elkaar te sparren.
Dank aan #Sociaaldomein voor organisatie.

Dank aan ieder zich inzet voor een ander: hoe klein ook: op welke manier dan ook 💙

Het verschil dat het verschil kan maken
Het zijn niet allemaal succes verhalen helaas, maar soms lukt het!

 

#bezoek #voedselbank #Oss
Zeker onder de indruk, wat een professionaliteit! En dat door allemaal #vrijwilligers. Wekelijks +/- 180 pakketten die worden uitgedeeld. 💙 Wat neer komt op méér dan 450 personen per week, die kunnen eten dankzij de voedselbank. #respect
Dank voor de rondleiding, het enthousiasme en de terechte trots👍💪 Hebt u een laag inkomen en houdt u niet genoeg geld over om eten te kopen? Dan kan de voedselbank u misschien helpen.
https://loket.oss.nl/Loket/product/688b4f695fd09003d36f57a057077097product

Gisteren was mijn #installatie als #raadslid voor de gemeente Oss!

Wil je af en toe daar wat van meekrijgen
Volg dan raadslid_jessica op instagram.✔
of op twitter 😉 en af en toe schrijf ik wat:
http://www.makemydayjob.com

Dan staan mijn raadslid foto’s niet tussen foto’s van mijn kids en andersom😉

Zojuist geïnstalleerd in de gemeenteraad #Oss #trots #spannend #enthousiast #raadslidjessica
Mijn eerste raadsvergadering! ✔

 

 

19-03-2018

Laat je stem horen! Ga stemmen.

Wat een wervelwind zo’n campagne.💙
Voor het eerst met mijn neus erbovenop.
Wat gebeuren er veel dingen tegelijk.

Afgelopen weken waren intensief.Maar wat heb ik al genoten van ieders inzet, humor , motivatie om bijdrage te leveren aan onze gemeente Oss.

Wellicht heb je er af en toe iets van meegekregen, of zit je zelf in die politieke bubbel. Misschien struikelde je over een van de gekleurde jasjes afgelopen weekenden. Heb je een gehaktbal, frietje of broodje ei kunnen scoren.

Wat je er ook wel of niet van gezien hebt afgelopen weken, besef dat al deze mensen hard aan het werk zijn geweest en ook voor jou.

Door of al in de raad gezeten te hebben, wethouder te zijn geweest of betrokken lid van de partij, het programma mee hebben samen gesteld, of afgelopen weken flyers hebben rondgebracht/gekletst of op andere manieren je aandacht hebben proberen te krijgen.

Mensen, vrienden, ossenaren, alle mensen uit de kernen wijken stadjes, ga stemmen woensdag!

Je kunt wel denken ‘ik zie ze slechts 1x per 4 jaar’ En ik ben het er mee eens dat tussentijds de zichtbaarheid beter zou kunnen, maar weet dat in deze 4 jaar er mensen zeker hard aan de bak zijn geweest en komende periode weer zullen zijn.

Samen komen we verder💪
Ps. Vergeet je paspoort niet😉

 

 

15-03-2017

#Afscheidsavond #dorpsraad
Zo mooi, voor ieder vertrekkend lid een persoonlijk woord van de burgemeester👌Een zaal vol mensen die zich allemaal hebben ingezet afgelopen jaren. En dan beseffen dat er weer nieuwe wijk-en dorpsraden klaar staan om weer te beginnen aan een nieuwe periode.👍#betrokkenheid #glimlachopmijngezicht #verbinding

VDG raadslid Roel van de Camp in gesprek met Magus TV over de leefbaarheid in Megen, Haren en Macharen. Roel geeft het belang aan van behoud van voorzieningen in de dorpen, en het belang van woningbouw naar behoefte.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2038731466409012&id=1446145415667623

 

09-03-2018

Deze had ik al gemaakt, alleen toen kwam er een leuk filmpje via Brabants dagblad online. Maar om het toch te delen, voor mensen die ons lokaal nog niet hebben kunnen bezoeken in het centrum 😉 3

https://drive.google.com/file/d/10k8LQYAJIvbCUZStriIfrkhxJpeUlBVG/view?usp=drivesdk

08-03-2018

In mijn zoektocht naar manieren om mensen te bereiken, kwam ik een tool tegen waar je filmpjes mee kan maken

http://sho.co/1A0W2

 

 

Wat leuk. Ik wist niet eens dat er een artikel geschreven zou worden.💙 Dank luuk.

Ik geloof inderdaad dat er meer #bekendheid en #verbinding mag zijn.

#dekrachtvanlokaal

http://www.props.fhj.nl/oss/sociale-initiatieven-in-oss-ze-weten-niet-van-elkaars-bestaan/

 

24-02-2018

Vandaag was er een goed gebruik van ons VDGlokaal. Heel wat aanloop en zelfs achterin werd er gewerkt. 💪

Zelfs nog even een vlag thuis opgehangen. Er zijn volop weer VDG borden in heel gemeente Oss gezet. Alles kleurt een beetje blauw 💙

Al een tijd geleden had ik http://www.onskentoss.nl gekocht als domein naam. Het idee erachter was wellicht een site te maken waarop de sociaal maatschappelijke initiatieven uit Oss een plek zouden krijgen. Om elkaar te #inspireren #verbinden en te zorgen voor meer bekendheid voor deze initiatieven.

Nu zag ik ineens het bestaan van de facebookpagina onskentoss! Blijlbaar is er een groep eerstejaars studenten die een tijdschrift over Oss uit gaan brengen! Ik heb direct contact gezocht. Wellicht zouden ze mijn domeinnaam willen hebben.

Wat blijkt het is een tijdelijk project. Maar ze willen wel in gesprek om te kijken of ze wat kunnen met mijn oorspronkelijke idee voor de site! Dat zou mooi zijn. #omdenken #verbinden #benieuwd

23-02-2018

Vandaag even langs het VDGlokaal. Voor een mok met Frank;) En voornamelijk om ook even een poster op te halen om thuis op te hangen;)

Wat leuk dat er wat aanloop was vanmorgen. Leuke ontspannen manier om even met elkaar in gesprek te gaan.

Er stond ook nog een afspraak met de jongerenraad. Dit om te kijken of wij iets voor ze kunnen betekenen. Leuk gesprek, ben benieuwd. Sowieso leuk dat ze zelf ook al campagne aan het voeren zijn💪 Van alle jongste leden van de verschillende lijsten maken ze een filmpje.

Ik ben nog even binnen gelopen bij onze nieuwe overburen👍 Dat ziet er ook heel gezellig uit.

Wat raar om mijn eigen poster te zien hangen.😳

22-02-2018

Soms kan ik ze wel achter het behang plakken..Maar meestal ben ik voornamelijk trots. Want zo klein als ze zijn, soms (soms ook helemaal niet) voelen ze situaties zo goed aan. Zoals vandaag.

Ze besluiten zich te gedragen als 😇😇en ze willen beide op schoot zitten, om hun bakje fruit braaf leeg te eten. Spontane knuffels, dat kon deze mama wel even gebruiken en daar geniet ik zo van😍❤

 

21-02-2018

 

 

 

 

 

 

 

Nog altijd slikken als ik dit lees.
Toch sta ik er bij stil. Gisteren was Mees jarig, alweer 2!
Gelukkig lijkt #Hellp #PE #depressie #revalidatie alweer even geleden, en maken we ieder jaar nog steeds samen stapjes. ik ben er nog niet, maar kan al weer meer dan een jaar geledenEn wat ben ik trots op die kleine stoere kanjer #dankbaar

17-02-2018

Balans is belangrijk. En omdat dit alles helemaal nieuw is, wil ik weleens over mijn grenzen heen gaan. Dus even paar dagen rustig aan, ik zal wel moeten. Dan is het extra fijn dat je onderdeel bent van een groep😉 Dus alles loopt gewoon door;)

En natuurlijk baal ik dan een beetje! Want ik was ook graag bij het poster plakken geweest afgelopen vrijdag!Zag er oprecht gezellig uit. En vandaag zat Iris Bongers zelf ook te tekenen in het VDGlokaal. Ik begreep dat er heel wat mensen binnen zijn gekomen vandaag.  Dat is fijn om te horen👍💪 Vandaag zijn er ook al heel wat VDG borden geplaatst in de hele gemeente Oss . Dus volgende week er weer tegenaan. Leuk die positieve vibe, dat mensen op een creatieve manier met elkaar in contact komen. #verbinden #ikgenietdaarvan #dekrachtvanlokaal

17-02-2018

Gezond verstand, betrokkenheid, oog hebben voor de belangen van inwoners en je vooral niet laten opslokken door regels en procedures. Dat zijn volgens directeur Bouwmans van Raadslid.nu de kwaliteiten van een goed raadslid. ‘Je moet opvattingen en gevoelens vanuit de samenleving het gemeentehuis binnenhalen’

 

17-02-2018

Wat een drukke week! We zijn open met het VDGlokaal! Dank aan alle helpende handen (VDG leden💪👍)

Wat is ons lokaal een fijn plekje geworden. Daar mocht ik ook iets over vertellen op D-tv

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1832623600083383&id=829016757110744

Wat super dat we de meubels mogen lenen van Haert Care Werk(t) en de kunst van Iris Bongers.

#dekrachtvanlokaal #verbinden

 

11-02-2018

Wat komt er veel bij kijken!

Vooraf had ik geen idee… En nog leer ik bij.;)

Inmiddels zijn we bezig geweest met het samen vaststellen van het verkiezingsprogramma. Maar ook de Pr-werkgroep draait op volle toeren. Wel of geen folders,gadgets flyers, artikelen etc etc. Waar het bij landelijke partijen kan zijn dat sommige dingen collectief geregeld zullen zijn, zullen we alles als lokale partij zelf moet doen 💪👍Nu boffen we als VDG wel met een enorme achterban, en een groot leden aantal.

We hebben inmiddels bekend gemaakt dat we een heus VDG lokaal zullen hebben! Een plek om met mensen in gesprek te gaan komende periode👍☕

Dus ben je in de buurt, kom zeker even langs! We zitten in de kerkstraat 2 (naast zeeman). Opening komende donderdag vanaf 16u.  Schema van openingstijden van het lokaal zal daarna snel volgen👍

08-02-2018

Verkenningsmarkt en ongevingsanalyse op het gemeentehuis.

Wat een leuke avond. Niet geweest? Dan heb je echt wat gemist als (toekomstig) raadslid. Sowieso leuk om meer mee te krijgen op welke manier ze binnen de gemeente Oss werken.

Onderwerpen verkenningsmarkt:
1. Mobiliteit en Openbare ruimte
2. Ruimtelijke ontwikkeling en wonen
3. Omgevingswet
4. Kracht van de samenleving
5. Samenwerking en netwerken
6. Raadsgriffie
7. Financiën en belastingen
8. Duurzaamheid, milieu en natuur
9. Economie en vrije tijd
10. Sport, cultuur en ontmoeten
11. Werk, inkomen en onderwijs
12. Zorg en welzijn
13. Veiligheid
14. Bestuur en organisatie
Ook de presentatie vanuit Brabantkennis was een mooie toevoeging van het programma. Inspirerend.
En wat leuk om nu wat mensen echt te ontmoeten die ik al wel volg op twitter;)

 

04-02-2018

Vrouwen in de politiek. Een avond in gesprek met een aantal vrouwen over politiek. Wat zijn de eerste gedachten. Wat staat je tegen? Zou het ooit een optie zijn? Wat een leuke tafelgenoten en inspirerende avond!

Ook bijzonder om het persoonlijke verhaal te horen van onze Burgemeester Wobine Buijs. Waardoor zij ooit bepaalde keuzes heeft gemaakt, en hoe ze uiteindelijk zelfs burgemeester geworden is. Een persoonlijke avond, die mij alleen maar nóg enthousiaster heeft gemaakt om inderdaad met een goed gevoel de politiek in te gaan. Want in Noord-Brabant zijn vrouwen slechts  22% aanwezig in de politiek, dat kan beter💪

 

 

#Trots #natuurspeeltuinmegen #klimopvergroent #buurtinitiatieven

Al enige tijd ben ik betrokken bij het opzetten van een natuurspeeltuin in Megen. Ik mag mij dan ook trotse voorzitter noemen;)

http://www.natuurspeeltuinmegen.nl

Daarnaast zit ik in de werkgroep die bezig is met het vergroenen van het schoolplein http://www.facebook.com/klimopvergroent

Beide projecten waar ik ontzettend trots op ben. Waar ik zonder schaamte vol  in beeld graag wil vertellen wat we hebben kunnen bereiken en wat we aan het realiseren zijn. Niet om zelf in de picture te staan maar om de initiatieven in een spotlight te zetten, waar ze horen.

Dus zo maar kans dat je hier regelmatig iets kan lezen over beide initiatieven;)

https://www.412tv.nl/oss-innoveert?wix-vod-video-id=d343ac8f27024bdf8e1454266f24ddf0&wix-vod-comp-id=comp-j6f1xjhs#

Want in beide projecten zijn er te gekke enthousiaste vrijwilligers die tijd en energie besteden,  hun kennis en kunde inzetten, materialen sponsoren etc etc. En dan nog de vele partijen waarmee we samenwerken en die vaak belangeloos een bijdrage leveren.

Samen kom je zo ver! #verbinden #dekrachtvanlokaal

Positieve sluikreclame 🙂 Wie ziet het?!

21-01-2018

De wereld die politiek heet

Gisteren op het raadsledencongres werd er gezegd dat politiek zoiets is als ‘ ruzie met elkaar maken’

Ik hou niet van ruzie. Ik was dan ook blij om hier verder tijdens het congres niets van te voelen. Natuurlijk werd er gesproken over voor welke partij je kandidaat-raadslid was, maar that’s it. Er werd voornamelijk constructief gedacht over hoe je op een effectieve meest zinvolle manier dingen SAMEN kon bereiken.

Mooi was de inleiding door Pieter van den Hoogenband waar hij sprak over passie en je intrinsieke motivatie die je het meest ver kunnen brengen. Volg je hart en je passie. Probeer elkaar te verstaan.

Ik geloof in de kracht van verbinding. Het contact maken met mensen en initiatieven om niet alleen te weten (cijfermatig) wat er speelt, maar ook te voelen wat de ervaringen zijn en hoe deze worden beleefd. Nooit kun je alles voorkomen.

Ruzie maken om het ruzie maken of druk op te voeren, ligt mij niet.

Ik weet mijn weg met woorden, argumenten en kan dingen hard spelen als het moet. Liever kies ik bewust voor samenwerken en durven kritisch te zijn, niet enkel een ander aanpakken om er zelf beter van te worden.

Behalve als het om onrecht gaat, dan kan ik gaan trappen. En mensen die denken dat ze meer zijn dan een ander, heb ik een allergie voor. Ach, iedereen heeft ergens wel verbeterpunten..ook ik heb er genoeg 😉

12-01-2018

Met ontzettend veel plezier heb ik me de afgelopen 4 jaar ingezet voor de gemeenschap als dorpsraadlid.

Mooie dingen mogen leren en meemaken. De verbinding mogen zijn tussen bewoners en gemeente, heeft mij de kans gegeven om mijn plekje in Megen heel snel te kunnen vinden.

Van het organiseren van een preventie avond tot themavergaderingen, als contactpersoon voor ouderen, of met een tent de wijk in.

Ik vergeet niet snel de vele vragen rondom het maaibeleid, van dijk tot seniorenwoningen. Wat zat de openbare vergadering toen vol 😉

De Aed thema avond die mij letterlijk aan het hart ging, waarbij we mede financiering hebben kunnen regelen via QRS, en zelfs een extra gewonnen AED hebben kunnen plaatsen in onze kern.

De Maashorst waarbij de keuken bijna op slot ging na het verdwijnen van de activiteiten begeleidster. Hoe mooi is het dat Kbo, vrijwilligers, Ons Welzijn,  bewoners tot samenwerking zijn gekomen waardoor de ouderen kunnen blijven eten in de Maashorst en de activiteiten behouden kunnen blijven. Daar waar ze zelf met nieuwe initiatieven als de duofiets werken aan een nog grotere leefbaarheid.

Dankzij de dorpsraad is Megen dadelijk ook een mooie speeltuin rijker. Allemaal ooit ontstaan vanuit 1 vraag aan de dorpsraad, waarbij we met een aantal actieve bewoners het idee verder zijn gaan uitwerken. En zelfs alweer betrokken zijn bij een nieuw project: de vergroening van het schoolplein.

Een avond rondom zorg in Megen, om met plezier te mogen ontdekken dat de ‘Zorgen om de Zorg’ in Megen niet eens zo groot zijn, zolang het huidige aanbod maar aanwezig blijft.

Gelukkig konden de mensen ons de afgelopen jaren steeds beter vinden. Door het maken van een website, facebookpagina en actief toesturen van agenda en notulen en werken met thema avonden hebben we echt meer mensen kunnen bereiken.

Nog steeds hoop ik dat de bekendheid van de dorpsraad steeds groter zal worden bij de bewoners. Want het meest genoten heb ik wel van de inzet van de bewoners om onze kernen leefbaar te maken en te houden. De vele vrijwilligers en enthousiaste bewoners die onze kernen maken tot wat ze voor mij zijn, een heerlijke plek om te wonen en te zijn.

Megen, Haren, Macharen bedankt, nu maak ik ruimte voor een nieuw dorpsraadlid. Iets voor jou? Laat het weten!

—————————————————————

 

 

10-01-2018

Verwachting.

Nee, niet in verwachting.

Toen ik aangaf dat ik mij kandidaat zou willen stellen als raadslid voor de VDG, had ik geen verwachting op welke plek ik terecht zou komen.

Plek 8 zou later blijken. Mooi getal.

Toen ik de eerste keer deelnam aan een algemene ledenvergadering waarbij de kieslijst zou worden bepaald, had ik ook geen verwachting of de leden ook mij op deze plek zouden laten staan.

Gelukkig wel dus.

En zo geeft mijn plek geen verwachting voor de verkiezingen in maart. Wellicht zoeven er nog allerlei partijgenoten met voorkeursstemmen mij rechts of links (dat kan met een lokale partij) voorbij.
En dat is prima. Misschien gaan mensen bewust op mij stemmen omdat ze me kennen, of zich herkennen of simpelweg omdat ik bij ze in de straat woon of vroeger met ze in de zandbak heb gespeeld of mede een speeltuin heb gerealiseerd. Misschien waarderen ze wat ik afgelopen jaren bij de dorpsraad MHM heb gedaan of vragen ze zich af wat ik eigenlijk heb gedaan. Alles kan.

Zelf zie ik het als een kans om mij sociaal maatschappelijk in te kunnen zetten, en dat voor een plek waar ik me thuis voel. En kijk ik ook uit naar het ontmoeten van mensen en initiatieven die samen zorgen voor een fijne leefomgeving.

Het lijkt mij super om een verbindende rol te hebben om signalen op te vangen, naar mensen te luisteren en op de hoogte te blijven wat mensen raakt en boeit en hoe ze denken, maar ook waar ze bezorgd om zijn of waar ze op vast lopen. En hier niet enkel uit oprechte interesse naar te luisteren, maar ook meteen te kijken of hier iets mee of aan gedaan aan worden, of dat ik ze kan laten weten waar ze dan kunnen aankloppen.

Nee, ik kan niet ieder probleem wegnemen. Nee, niet iedereen zal altijd tevreden zijn. Ik heb geen verwachtingen, en wil ook geen verkeerde verwachtingen scheppen.

Politiek gezien moet ik nog een hoop leren. Motie / amendement / interpellatie etc, etc..dat zijn voor mij nog vrij lege begrippen uit een systeem waarvan ik nog veel moet leren.

En dan heb ik het geluk dat de partij al rotsen in de branding klaar heeft staan, om mij mee te begeleiden en te coachen hierin. Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Dit is iets wat op mijn pad komt. Waar ik me volledig voor in zal zetten als de kans mij gegeven zal worden.

Misschien heb ik soms een moment, waarbij ik mij afvraag: wat moet een jonge moeder van twee die nog aan het herstellen is met weinig politieke ervaring is als raadslid. Dit zou voor mij geen baantje erbij zijn..dit zou de energie zijn die ik over heb.

En dan bedenk ik me dat ik kritisch durf te zijn, mijn mening durf te geven. Dat ik mensen zal aanspreken op hun functioneren, enkel omdat ik dat doe vanuit een positieve intentie. Samenwerken, elkaar zien als  ‘meemakers’. We zullen het samen moeten doen.

En dan voel ik die kracht in mij opkomen, waarvan ik weet dat als je doet wat je graag doet & contact maakt met mensen vanuit je hart, je altijd een prachtige bijdrage kan leveren.

En nu even verder lezen, nu de kids op bed liggen;)

Jessica

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s